Specialisten

 

Een hypotheek is maatwerk

Een huis is een van de leukste aankopen in je leven, maar de consequenties van je keuze hebben jarenlang invloed op je financiële situatie. Je kunt er pas echt van genieten als je zeker weet dat alles goed geregeld is. Het is dan ook verstandig om een onafhankelijke deskundige in te schakelen die meekijkt naar je situatie en advies geeft over welk type hypotheek het beste bij jouw situatie past.

Onafhankelijke specialist

De Hypotheker is een onafhankelijke specialist op het gebied van hypotheken en doet zaken met bijna alle geldverstrekkers. Daardoor kunnen de producten van zo’n veertig aanbieders met elkaar worden vergeleken. De adviseurs hebben een hoog kennisniveau en kunnen je niet alleen adviseren over de beste hypotheek, maar je kunt ook bij hen terecht voor andere financiële woonzaken zoals verzekeringen.

De toegevoegde waarde van een adviseur

Bennie Henstra is eigenaar van De Hypotheker in Assen en Beilen en heeft jarenlang ervaring als hypotheekadviseur. Hij legt uit wat de toegevoegde waarde is van een goede adviseur.

“In de dagelijkse praktijk merk ik dat veel cliënten erg weinig weten van de hypotheekmarkt en nog minder van financiële planning. Dat kan ik ze niet kwalijk nemen, want de markt heeft in de laatste tien jaar meer veranderingen ondergaan dan in de honderd jaar daarvoor. De wereld waarin wij ons bewegen, schreeuwt om persoonlijk advies en een degelijke financiële planning gebaseerd op het netto inkomen van een cliënt. Een huis kopen is een ingrijpende gebeurtenis en heeft niet alleen maar te maken met de prijs die je betaalt voor advies en een zo laag mogelijke maandlast voor je hypotheek. Het gaat om een gestructureerd plan waarin alle behoeftes, wensen en dromen van cliënten aan de orde komen. In een aantal persoonlijke gesprekken blijkt vaak dat het aanvankelijke idee van cliënten op den duur moet worden bijgesteld, zodra ze goed zijn geïnformeerd over fiscaliteiten, risico's en ook zeker mogelijkheden. Als je in de (financiële) problemen komt door een gebrek aan volledige informatie vooraf, ben je namelijk te laat.”

Maatwerk

Een hypotheek vraagt dus om maatwerk. Het is zaak goed te kijken naar de individuele situatie van een potentiële koper. Voor een zelfstandig ondernemer bijvoorbeeld gelden soms beperkende voorwaarden. En kopers van een nieuwbouwwoning weten van tevoren nooit precies wat hun uiteindelijke financiële plaatje wordt. Er moet nog een tuin aangelegd worden, er is bijna altijd sprake van meerwerk en als de bouw vertraging oploopt heb je langer te maken met dubbele woonlasten. Een betrokken adviseur maakt alle opties voor jou als klant inzichtelijk en geeft een transparant advies. Korte lijnen en een goede bereikbaarheid zijn daarbij van belang, net als een open en persoonlijk contact.

In een vroeg stadium advies vragen

“Wij adviseren oriënterende klanten om het adviestraject in een vroeg stadium op te starten en niet pas als ze al een huis op het oog hebben,” zegt Bennie. “Niet dat we ze anders niet goed kunnen helpen, maar door vroeg te starten is er alle tijd om een duidelijk financieel plan te maken, zodat je snel kunt schakelen als je droomhuis voorbij komt. Je weet dan immers al precies wat je mogelijkheden zijn, hoe je hypotheek eruit moet komen te zien, welke verzekeringen je wilt afsluiten en waar je qua maandlasten op uit zult komen.

Het uitgangspunt van de hypotheek is bij ons niet “wat kun je lenen”, maar “wat wil je maandelijks gaan betalen” en waar wil je dat we rekening mee houden. Wil je na je pensioen nog in de woning kunnen blijven wonen of ga je dan goedkoper wonen? Wil je eerder kunnen stoppen met werken of hangt er een reorganisatie boven je hoofd? Kun je de hypotheek nog betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos? Kun je in je huis blijven wonen als je partner komt te overlijden? Dat zijn allemaal dingen die je mee moet wegen bij het afsluiten van je hypotheek. Het kan heel goed zijn dat we dan op een lagere koopsom uitkomen dan als we uitgaan van wat je zou kunnen lenen op je salaris.”

Meer weten?

Bij De Hypotheker is het eerste oriënterende gesprek altijd gratis. Je krijgt dan een goed beeld over wat je zou kunnen lenen en een indicatie van wat de daarbij behorende maandlasten zijn. Uiteraard vertellen we je ook met welke zaken je rekening moet houden. Daarna kun je bepalen of er een vervolg komt.

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Maak dan meteen een afspraak met een adviseur. De Hypotheker heeft 18 vestigingen in Noord-Nederland, dus er is altijd een kantoor in de buurt.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.